Masten

Scheepstimmerbedrijf Piet Blaauw kan al uw rondhouten leveren, in alle soorten en maten(van tjotter tot grote klipper). Masten, gieken, gaffels, bokkenpoten enz. maar ook vaarbomen en vlaggenstokken.

Naast de mast en rondhouten kunnen we ook zorgen voor de verdere tuigage. Door de gunstige ligging van het bedrijf aan het IJsselmeer is transport bijna nooit een belemmering.

In onze verwarmde,  ruime en goed uitgeruste werkplaats kunnen we tot een lengte van ongeveer 30 meter binnen werken en zijn hier niet afhankelijk van temperatuur en luchtvochtigheid.

Maatwerk staat centraal en in overleg is 'bijna' alles mogelijk.

Onze rondhouten kunnen geleverd worden inclusief beslag (staal/rvs). Bij de masten wordt een sterkteberekening geleverd plus een fabricagerapport.

Houten masten

Douglas en larix zijn van oudsher de houtsoorten om masten en ander rondhout van te maken. Tegenwoordig wordt er steeds meer verlijmd, de mast of giek wordt dan samengesteld uit balken. Dit wordt het meeste gedaan met oregon pine.

Voor gaffels gebruikt men vaak essen, maar ook sitca spruce of jellow cedar is soms een goede optie.

Het blijft vakwerk dus elke mast is uniek!

Stalen masten

Ook hebben wij een aparte staalwerkplaats waar we onder andere stalen masten maken.

Bij het leveren van een stalen mast zijn er wederom verschillende opties mogelijk. Van eenvoudig tot bijna niet meer te onderscheiden van een houten mast.

Bewaren